fbpx
Stadhuisplein 3, 4531 GZ Terneuzen
+31639435235
info@libreadvocatuur.nl

Scheiden

Scheiden

Scheiden is zeer ingrijpend. Naast de emotionele kant, moeten er ook veel zaken geregeld worden. In deze heftige periode helpt Libre Advocatuur je. Onder andere door op de vele vragen die er zijn antwoord te geven. Daarnaast om aan te geven welke zorgen niet nodig zijn. Ook door te vertellen wat je moet doen en regelen, waarbij wordt aangegeven wat op korte termijn moet gebeuren en wat eventueel ook later kan. Je wil namelijk dat zaken goed en voortvarend geregeld worden om snel te weten waar je aan toe bent. Daarom schept Libre Advocatuur al tijdens het eerste gesprek helderheid, waardoor rust en opluchting ontstaat.

Libre Advocatuur is gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht en bovendien ervaren in het aanvoelen van de menselijke kant van het probleem. Niet alleen wordt je begeleid bij het juridische proces, maar ook om zicht te krijgen op het toekomstperspectief. Bij een scheiding helpt Libre Advocatuur je om in kaart te brengen wat er allemaal geregeld dient te worden. Zo dient er, wanneer je minderjarige kinderen hebt, een ouderschapsplan te worden opgesteld. In dit ouderschapsplan staan afspraken over de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken, over de verblijfplaats van de kinderen, de kinderalimentatie en het gezag. Voorts zal de financiële afwikkeling van de scheiding aan bod komen. Denk hierbij aan pensioenverevening, de verdeling van een (huwelijks)gemeenschap of de afwikkeling van huwelijkse/partnerschapsvoorwaarden. Uiteraard worden ook eventuele alimentatieverplichtingen bekeken.

Bij scheiden gaat het niet alleen om een echtscheiding, maar ook om andere wijzen van uit elkaar gaan. Sommige mensen zijn immers gehuwd, anderen zijn geregistreerd partners en weer anderen leefden samen, al dan niet met samenlevingsovereenkomst. Voor alle vormen van scheiden kun je bij Libre Advocatuur terecht. De wijze van scheiden kan op verschillende manieren plaatsvinden.

Mediation:

Je kunt kiezen voor mediation, waarbij je samen met een bemiddelaar aan tafel gaat om via gesprekken tot afspraken te komen over de verschillende gevolgen van jullie scheiding. Het voordeel van mediation is dat afspraken worden gemaakt waar beide partners achter staan en die zonder al te veel strijd tot stand komen. Bij mediation wordt gekeken naar jullie situatie en kan gekozen worden voor regelingen waar een rechter niet aan denkt of die in een procedure niet vastgelegd kunnen worden. Hierdoor ontstaat maatwerk. Een ander voordeel van mediation is dat mediation korter duurt dan een procedure en daardoor ook goedkoper is. Aan mediation kleeft ook een potentieel nadeel. Als de mediation niet lukt, zal je alsnog een procedure moeten voeren en heb je dus dubbele kosten.

Een eigen advocaat

Je kunt ook kiezen voor een eigen advocaat. Als je deze keuze maakt, dan behartigt Libre Advocatuur alleen jouw belangen. Het maken van deze keuze betekent trouwens niet dat meteen sprake is van een vechtscheiding. Bij deze keuze wordt je volledig geïnformeerd en geadviseerd over alle gevolgen van de scheiding. Met jou onderzoekt Libre Advocatuur welke zorgverdeling voor de kinderen in hun belang is, er wordt een berekening gemaakt voor eventuele kinder- en/of partneralimentatie. Tevens wordt nagegaan hoe het vermogen het beste gewaardeerd en verdeeld kan worden, ook als er een onderneming in het spel is. Uiteraard wordt ook de wijze van verdeling van pensioenaanspraken bekeken. Mocht sprake zijn van huwelijkse voorwaarden, dan legt Libre Advocatuur aan je uit wat dit in jouw situatie betekent. Overigens is het bij deze keuze ook mogelijk dat overleg wordt gevoerd met de advocaat van jouw (voormalige) partner en op die manier afspraken gemaakt kunnen worden. Mocht dat niet lukken dan zal een procedure gevoerd worden, waarbij de rechter knopen gaat doorhakken. Tijdens deze procedure zal Libre Advocatuur alle argumenten naar voren brengen die nodig zijn om de rechter de juiste beslissing te laten nemen.

Bij de verschillende manieren van scheiden kan Libre Advocatuur je helpen. Mocht je nadere informatie willen of juridisch advies, neem dan contact op voor het maken van een afspraak of vul het contactformulier in.